´

Asunnon hakeminen on helppoa

Ensimmäinen askel asunnon haussa on hakea asumisoikeuden järjestysnumero. Numeron hakeminen on maksutonta – eikä sido sinua vielä mihinkään.

Tältä sivulta pääset suoraan valitsemasi kunnan sähköiseen lomakkeeseen tai kunnan omalle verkkosivulle, josta löydät ohjeet ja hakulomakkeen.

Voit hakea numeron myös sen kunnan asuntotoimistosta, jonka alueelta etsit kotia. Samalla järjestysnumerolla voit hakea asuntoa kaikilta asumisoikeusasuntoja välittäviltä yrityksiltä. Jos samaa asuntoa hakee useampi hakija, asumisoikeuden saa pienimmällä järjestysnumerolla sitä hakeva.

Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Sinulla ei saa olla niin paljon varallisuutta, että voisit hankkia tarvettasi vastaavan omistusasunnon. Tulosi eivät vaikuta asunnon saantiin. Mikäli olet yli 55-vuotias, myöskään varallisuutesi määrällä ei ole merkitystä asunnon saantiin.

Asukasvalinta uudistuu 1.9.2023 alkaen. Siitä eteenpäin hakijalla voi olla kerrallaan vain yksi järjestysnumero, joka on valtakunnallinen ja joka on voimassa määräajan kaksi vuotta. Järjestysnumero haetaan syyskuusta 2023 alkaen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Siihen saakka numeroita haetaan vanhaan tapaan kunnalta ja vanhat kuntakohtaiset järjestysnumerot ovat voimassa 2023 vuoden loppuun saakka.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

  1. Valitse kunta, niin ohjaamme sinut hakulomakkeeseen.
    Voit hakea numeron myös kunnan asuntotoimistosta.
  2. Tutustu vapaana oleviin asuntoihin asumisoikeusasuntoja välittävien yritysten omilla sivuilla tai asuntohaun kautta.
  3. Jätä asuntohakemus haluamasi asumisoikeusasunnon välittäjälle.