´

AJANKOHTAISTA

03.04.2020

Asuntosäätiön Hitas-kohde valmistui merelliseen Sompasaareen

Asuntosäätiön rakennuttama 40 huoneiston Hitas-kohde valmistui Helsingin Sompasaareen maaliskuun lopussa.

Sompasaarenlaituri 10 sijaitsee aivan meren äärellä, kuvan oikeassa reunassa. Kuva: Rasmus Pedassaar

Merenrantaan, Sompasaarenlaituri 10:een, valmistunut Hitas-kerrostalo sijaitsee aivan rantabulevardin vieressä. Huoneistoja kohteessa on kaksioista viisiöihin. Kävelymatkan päässä sijaitsevat Loviseholminpuisto, Mustikkamaan ulkoilualue uimarantoineen sekä Kalasataman metroasema ja kauppakeskus.  

Valmistuneen Hitas-kohteen kaikki asunnot on myyty. Arvontaan osallistui yli 500 ihmistä ja arvonta suoritettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. 

– Keskeisellä paikalla sijaitsevat kohtuuhintaiset omistusasunnot herättivät suurta kiinnostusta. Sompasaaressa yhdistyvät meren, ulkoilualueiden ja palvelujen läheisyys. Kysyntää kasvattivat myös kohteen perheasunnot, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori 

Sompasaarenlaituri 10:een valmistuneen Hitas-kohteen urakoitsijana toimi Fira Oy ja suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Konkret Oy.  

Valmistunut Hitas-kohde kuuluu ns. SunZEB-kortteliin, jonka rakentaminen alkoi vuonna 2018. Korttelin hankkeiden suunnittelussa on hyödynnetty SunZEB-ratkaisua, joka perustuu aurinkoenergian hyödyntämiseen ja ylilämmön kierrättämiseen kaukolämpö- ja jäähdytysverkostossa. Auringosta rakennuksille aiheutuva ylilämpökuorma hyödynnetään kaukojäähdytysjärjestelmän avulla kaukolämpöverkossa, ja talviaikaan matalalta tuleva auringon säteily lämmittää tiloja ja tuo runsaasti luonnonvaloa asuntoihin.  

Asuntosäätiöllä on rakenteilla myös asumisoikeusasuntoja Hitas-kohteen kanssa samaan kortteliin. Lisäksi naapurikortteliin rakennutetaan pitkällä korkotuella rahoitettuja ARA-vuokra-asuntoja. 

Yhteyshenkilöt
 
 
Turkka Keravuori 
rakennuttamisjohtaja 

VALITSE AJANKOHTAINEN