´

AJANKOHTAISTA

11.10.2019

Asokodit kierrättää vanhat kodinkoneet

Asokodit tekee yhteistyötä pääkaupunkiseudulla Kierrätyskeskuksen kanssa vanhojen kodinkoneiden kierrättämiseksi. Myös muualla maassa tullaan etsimään vastaavanlaisia yhteistyömahdollisuuksia.

Kuva: Satu Malin 

- Meillä on lähtemässä ensi vuonna käyntiin ns. viihtyvyysremontit, joissa uusitaan myös kodinkoneet, mikäli ne ovat kolme vuotta vanhempia. Haluamme toimia myös korjausrakentamisessa kestävästi siten, että toimivat kodinkoneet saadaan hyödynnettyä jatkokäyttöön eivätkä ne päädy jätteeksi, kertoo rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Kolmen vuoden määräaikaa kodinkoneen uusimisessa Keravuori perustelee korjaustoimintojen suunnitelmallisuudella ja kustannustehokkuudella.

- Pystymme hankkimaan kodinkoneiden tyyppiset hankinnat kustannustehokkaasti kilpailutettuna isompien remonttikokonaisuuksien yhteydessä. Samalla varmistamme myös kodinkonekannan energiatehokkuuden. Seuraava isompi korjaushanke taloihin tulee vasta putkiremontin yhteydessä ja siihen menee parisenkymmentä vuotta, perustelee Keravuori.

Käytännössä yhteistyö toimii siten, että Kierrätyskeskus käy noutamassa remontin purkuvaiheessa vanhat laitteet pois ja hyödyntää niitä omien toimintamalliensa mukaan. Yhteistyötä testataan Asokotien viihtyvyysremonttien pilottikohteessa Hilparinpolulla Helsingissä.

- Kierrätyskeskus ei toimi pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mutta pyrimme löytämään myös maakunnista vastaavanlaisia toimijoita. Tilanne vaihtelee paikkakunnittain eli kaikilta toimintapaikkakunniltamme ei ikävä kyllä välttämättä löydy Kierrätyskeskuksen kaltaisia toimijoita, toteaa Keravuori.

Viihtyvyysremontit parantavat asumisen viihtyisyyttä ja laatua. Remonteissa uusitaan asunnon keittiöt, märkätilat ja kiintokalusteet sekä laitetaan lattioihin laminaatit ja vaihdetaan väliovet. Peruskorjaushankkeesta se eroaa siten, että kiinteistössä ei tehdä esimerkiksi putkiremonttia. Asokotien kaikki asunnot tullaan remontoimaan 2030-luvun alkuun mennessä.


VALITSE AJANKOHTAINEN