´

AJANKOHTAISTA

01.11.2020

Nuori kotoilija ja reissuperhe löysivät asumisoikeuskodit

Lappeenrannan keskustan kainaloon, Kesämäen alueelle on juuri rakennettu kaksi uutta asumisoikeusasuintaloa. Toisen seinien sisältä löytyi upouudet kodit myös Mira Puurtiselle sekä Pauliina Pesun perheelle. Tässä kahden asumisoikeusasukkaan tarinat.

Tilava uusi koti kotoilijalle

Kuka: Mira Puurtinen (19)

Etsi: Tilavaa, hyväkuntoista asuntoa

”Ehdin etsiä vuoden verran uutta kotia, joka olisi edellistä isompi, viihtyisä ja siisti ja rauhallisella alueella. Edellinen asuntoni oli pieni vuokra-asunto.”

Uusi koti: Kaksio, parveke ja sauna

”Uusi kotini on juuri sellainen, josta haaveilin. Siinä on paljon tilaa, reilusti säilytystilaa, sauna ja lasitettu parveke. Ja koska se on ihan uusi, se on hyvässä kunnossa. Myös sijainti on todella hyvä: keskustan palvelut ovat lähellä, mutta saan silti omaa rauhaa.”

Asumismuoto: Asumisoikeusasunto

”Asuin aikaisemmin vuokralla eikä asumisoikeusasuminen ollut minulle entuudestaan tuttu asumismuoto. Nopea laskutoimitus kuitenkin osoitti, että asumisoikeusasuminen tulee edullisemmaksi kuin samankokoisen ja -kuntoisen asunnon vuokraaminen. Asumisoikeusasumisen puolesta puhui myös samanlainen vakaus kuin omistusasumisessa, mutta pienempi vastuu esimerkiksi isompien remonttien yhteydessä.”

Arvostaa: Siisteyttä ja lemmikkiystävällisyyttä

”Muutin uuteen kotiini kissan ja pupun kanssa. Yksi uuden asunnon kriteereistä olikin se, että lemmikit ovat sallittuja. Olen kotona viihtyvä asuja: tykkään olla kotona ja pitää kodistani hyvää huolta, siksi arvostan kodin siistiä kuntoa. Opiskelen ensimmäistä vuotta sairaanhoitajaksi ja opinnot hoituvat nyt pääasiassa etänä kotoa käsin, joten on tärkeää, että kotona viihtyy hyvin.”

Reissuperhe asettui Lappeenrantaan


Kuka:
Pauliina Pesu (31), avopuoliso Andreas (30) ja lapset Mila (5) ja Max (2)

Etsi: Pysyvää tukikohtaa Lappeenrannasta

”Muutimme viime syksynä Porista takaisin Lappeenrantaan, ja viime kevään vietimme Unkarissa mieheni töiden vuoksi. Koronan vuoksi sieltä piti lähteä nopeasti takaisin Suomeen, jossa meillä ei ollut enää asuntoa. Olen kotoisin Lappeenrannasta ja sain täältä opiskelupaikan, joten jäämme tänne ainakin joksikin aikaa. Asuimme Suomeen palaamisen jälkeen jonkin aikaa vanhempieni luona pihamökissä, mutta oma koti oli pakko saada.

Uusi koti: Kolmio ja parveke

”Uusi kotimme on pieni kolmio, jossa lapset saavat oman huoneen. Ja ihanaa, kun asunto on ihan uusi! Viisivuotias tyttäremme tahtoisi lastenhuoneesta pinkin, mutta ehkä nyt ensin asetumme aloillemme ja mietimme sisustusta vasta myöhemmin.”

Asumismuoto: Asumisoikeusasuminen

”Asumismuodoksi valikoitui asumisoikeusasuminen käytännön syistä. Asunnon ostaminen ei ollut vaihtoehto tilanteessa, jossa minä opiskelen ja mieheni on tilapäisesti työtön. Halusimme myös saada sijoitettua järkevästi edellisen asuntomme myynnistä saadun potin. Asumisoikeusasuminen ei ollut meille tuttua entuudestaan. Etsimme kuitenkin paljon tietoa siitä ja kyselimme lisää kaveriltamme, joka hankki asumisoikeusasunnon viime vuonna. Mieheni työt voivat viedä meidät maailmalle nopeastikin, mutta asumisoikeusasunnon voi vuokrata eteenpäin siksi aikaa.”

Arvostaa: Hyvää sijaintia ja elämää ympärillä

”Sijainti on meidän perheellemme täydellinen, sillä sekä päivähoito että työt ovat lähellä. Kaipaan myös elämää ja ääniä ympärille, ja olemmekin vilskeessä enemmän kotonamme.”


VALITSE AJANKOHTAINEN