´

AJANKOHTAISTA

30.04.2015

Asuntosäätiöstä Suomen suurin asumisoikeusyhteisö

Tiedote 30.4.2015

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n ja Asokotien yhdistyminen saadaan päätökseen huhtikuun 2015 loppuun mennessä. Taustalla oleva kauppa tehtiin keväällä 2014. Asuntosäätiö osti Satolta ja VVO:lta Suomen Asumisoikeus Oy:n, joka tunnetaan myös markkinointinimellä Asokodit.

Yhdistymisen jälkeen Asuntosäätiö on Suomen suurin asumisoikeusyhteisö ja neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiö omistaa noin 15 500 asumisoikeusasuntoa ja noin 1 000 vuokra-asuntoa 31 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Asunnoissa asuu noin 40 000 asukasta. Kauppa ei vaikuta asukkaiden asemaan.

Asuntosäätiön toimitusjohtajana jatkaa Esa Kankainen. Suomen Asumisoikeus Oy:n entinen toimitusjohtaja Marko Pyykkönen siirtyy johtamaan Asuntosäätiön asumisoikeusasuntojen toimintaa, joista myös jatkossa käytetään markkinointinimeä Asokodit. Pyykkönen jatkaa myös Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n puheenjohtajana.

Asuntosäätiö on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka tarkoituksena on työskennellä asuntopulan voittamiseksi. Asuntosäätiön toiminta painottuu vahvasti asumisoikeusasuntojen rakennuttamiseen ja asumisoikeusasumisen kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää asumisoikeusasumisesta aidosti kolmas asumismuoto vuokra- ja omistusasumisen rinnalle.

Lisätietoja:

Marko Pyykkönen, Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n puheenjohtaja
puh. 0400 426 666, marko.pyykkonen@asokodit.fi

Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry (SAY) edustaa asumisoikeusasuntoja omistavia yhteisöjä. SAY:n tarkoituksena on edistää asumisoikeusasumista. Yhdistys tuottaa ja levittää ajantasaista ja puolueetonta tietoa sekä edistää asumisoikeusasuntojen omistajien, asukkaiden ja viranomaisten välistä yhteistyötä. SAY:n jäsenyhteisöt omistavat yli 97 prosenttia Suomen noin 40 500 asumisoikeusasunnosta, joissa asuu noin 80 000 asukasta. Lisätietoja: www.asumisoikeus.fi


VALITSE AJANKOHTAINEN