´

AJANKOHTAISTA

31.12.2014

Asumisoikeusasumisen markkina-alue laajentuu seudulliseksi ja viranomaistehtävät keskitetään Helsinkiin 1.1.2015 alkaen

Helsingin seudulle yhteinen asumisoikeuden markkina-alue

Asumisoikeuden markkina-alue laajenee koko Helsingin seutua koskevaksi. KUUMA-kunnat, joihin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula, Pornainen ja Vihti, liittyvät Helsingin, Espoon ja Vantaan kanssa yhteiseen markkina-alueeseen 1.1.2015. Kerava liittyy alueeseen vuotta myöhemmin, 1.1.2016.

Vuoden 2015 alusta lähtien Helsingin seudulla on yksi, yhteinen asumisoikeuden järjestysnumerojärjestelmä. Uusilla numeroilla voi hakea asumisoikeutta mistä tahansa markkina-alueeseen kuuluvasta kunnasta. Poikkeuksena Kerava, joka toimii vielä vuoden 2015 entiseen tapaan omalla alueellaan ja omalla numerojärjestelmällä ja Pornainen, jossa ei ole toistaiseksi asumisoikeusasuntoja.

Kunnista aiemmin haetuilla numeroilla on kuitenkin etusija siinä kunnassa, josta se on haettu. Näin vanhat numerot pysyvät voimassa uudistusta edeltävillä, vanhoilla markkina-alueilla.

Asumisoikeuden viranomaistehtävät keskitetään pääosin Helsingin kaupungille

Markkina-alueen asumisoikeuden viranomaistehtävät keskitetään Helsinkiin, kiinteistöviraston asunto-osastolle 1.1.2015 alkaen. Espoo hoitaa asumisoikeuden viranomaistehtävät omana työnä liittyen kuitenkin yhteiseen markkina-alueeseen.  Kerava toimii vielä vuoden 2015 entiseen tapaan omalla alueellaan ja omalla numerojärjestelmällä.

Asunto-osaston puhelinpalvelu asumisoikeusasunnon hakijoille numerossa 09 310 13032 (ma–pe klo 9–15).

 


VALITSE AJANKOHTAINEN