´

AJANKOHTAISTA

21.12.2018

Asumisoikeus.fi-sivusto uudistui

Uusittu asumisoikeus.fi-sivusto avattiin 21.12.2018. Uusille sivuille on koottu kattavasti ja selkeästi tietoa asumisoikeusasumisesta. Lisäksi sivujen kautta on mahdollista hakea vapaita asumisoikeusasuntoja. Asumisoikeusasuntoja on tarjolla jo lähes 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Asumisoikeus.fi-sivustoa ylläpitää Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry, joka on asumisoikeusasuntoja omistavien yhtiöiden yhdistys. Sen tehtävänä on tuottaa ja levittää ajantasaista ja puolueetonta tietoa sekä edistää asumisoikeusasuntojen omistajien, asukkaiden ja viranomaisten välistä yhteistyötä.

Yhdistykseen kuuluvat isoimmat asumisoikeusasuntoja omistavat yhtiöt. Niiden omistuksessa on yli 97 % kaikista Suomen lähes 50 000 asumisoikeusasunnosta, joissa asuu yli 100 000 asukasta.

Yhdistyksen jäsenyritykset ovat Asokodit, AVAIN Asumisoikeus Oy, ES-Laatuasumisoikeus Oy, Helsingin Asumisoikeus Oy, Setlementtiasumisoikeus Oy, TA-Asumisoikeus Oy, Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, YH-Asumisoikeus Länsi Oy, Avo-asumisoikeus Oy, Oy Vaasan Asumisoikeus – Vasa Bostadsrätt Ab.

Asumisoikeusjärjestelmä on ollut Suomessa toiminnassa pian 30 vuoden ajan. Asukkaat ovat tutkitusti tyytyväisiä ja vaihtuvuus onkin asumisoikeusasunnoissa vähäisempää kuin muissa asumismuodoissa.


VALITSE AJANKOHTAINEN