´

AJANKOHTAISTA

25.11.2020

Helsingin Kruunuvuorenranta täydentyy uusilla asumisoikeusasunnoilla – rakentaminen alkanut ja asuntoja voi nyt hakea

Helsingin Kruunuvuorenrantaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Turumankatu 18 ja 22 kaikkiaan 41 asumisoikeusasuntoa. Turumankatu 18 koostuu paritalosta ja rivitalosta, Turumankatu 22 puolestaan toisiinsa liitetyistä kerrostalosta ja rivitalosta.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 7.12.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Talot valmistuvat arviolta tammi-huhtikuussa 2022.

Moderneja asuntoja kehittyvässä kaupunginosassa

Asumisoikeustalot valmistuvat osaksi merellistä kaupunkikorttelia Kruunuvuorenselän itärannalle, uniikille paikalle vastapäätä kaupunkia. – Tarjolla on vaihtoehtoja moneen elämänvaihteeseen, kompakteista 28 neliön yksiöistä 133,5 neliön viiden huoneen asuntoon. Ylimpien kerrosten kaksitasoisissa asunnoissa on erikoisuutena korkea, avoin tila sekä kodikas parvi, myyntineuvottelija Minna Pimenov TA-Yhtiöistä kertoo.

Lähes kaikissa kerrostaloasunnoissa on lasitettu parveke, joka toimii lisähuoneena lämpiminä vuodenaikoina. Pari- ja rivitaloasunnoilla puolestaan on terassi. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys
sekä lattiaviilennys. Asukkaiden käytössä on talosauna ja kerhohuone sekä pesula ja kuivaushuone. Isommissa asunnoissa on oma sauna. Autopaikkoja on korttelin yhteisessä pysäköintihallissa. Kiinteistö on savuton.

Laajasalon länsirannalla sijaitseva Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, joka on suunnitelmien mukaan 13 000 ihmisen koti vuonna 2030. Alueen palveluja kehitetään parhaillaan ja valmistuessaan Kruunuvuorenrannassa on erinomaiset palvelut: koulut, päiväkodit, liikuntapaikat, leikkipuistot, terveyspalvelut ja kaupat. – Alueen ensimmäinen päiväkoti on jo aloittanut toimintansa, kuten myös ruokakauppa. Ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat Kruunuvuorenrannassa omaa luokkaansa, sillä meri ja luonto ovat kaikkialla läsnä. Merenrantaa kiertävät ulkoilureitit ja luontopolut, myyntineuvottelija Minna Pimenov kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.


VALITSE AJANKOHTAINEN